Дев’ятниця до Христа-Царя

В п’ятницю, 20 жовтня розпочинається дев’ятниця до Христа-Царя. Традиційні священики заохочують до цього набоженства, щоб кожна сім’я, кожна душа запросила Христа бути Царем, Царем сім’ї, родини, народу, школи, держави. Просімо, щоб в моїй хаті, моїй сім’ї не панувало царство темряви, але царство світла, не царство війни між чоловіком і дружиною, батьками і дітьми, свекрухою і невісткою, але що в моїй хаті панувало царство любові та миру.

Христе, будь Царем мого серця!

 

Величаніє

Величаєм Тя, Ісусе Царю, на престолі божества сідящаго, і всемірноє славим Владініє твоє.

1. Дам ти язики достояніє твоє, і одержаніє твоє конци земли.

2. Яко Цар всея земли Бог, пойте разумно.

3. Яко Господнє єсть царствіє, і той обладаєт язики.

4. І аз первенца положу єго, висока паче царей земних.

5. І престол єго, яко дніє неба.

6. Слава: І нині:

 

Молитва до Христа Царя

Господи, Ісусе Христе, я визнаю Тебе Царем всесвіту і Царем мого серця. Все, що існує, створене Тобою і для Твоєї слави. Здійснюй через мене усі Твої Закони і волю.

Я відновлюю обітниці, які я склав (склала) під час Св. Хрещення: відрікаюся гріха, сатани, всіх діл в гордості його і всього, що веде до зла. Обіцяю жити в свободі дітей Божих, а найперше робити все для поширення Твого Царства на землі, щоб Ти, Христе, був паном і царем мого убогого серця, щоб наша родина, парафія і вся Батьківщина стали правдивим Твоїм Царством, щоб перемогли Твої закони Правди, Справедливості, Любові та Миру. Амінь.

Отче Наш…(3 р.)

Ісусе, Царю над Царями, змилуйся над нами!

Непорочне Серце Марії, допоможи, мені любити Ісуса понад усе!