Жива Хресна дорога

Хресна дорога в Новояворівську, 28 березня

Молодь традиційних парафій під керівництвом Священичого Братства св. Йосафата вже кілька років готує живу Хресну дорогу. Цього року виступатиме молодь Рясне-І, Рясне-ІІ, Новояворівська, Івано-Франкового, Мужилович, Прилбич, Шкла та Котів. Сценарії до кожної зі стацій, молитви та розважання готували спільно зі священиками Братства.

Молоді хлопці та дівчата вже виступили на закінчення реколекційних наук у Новояворівську, Мужиловичах, Прилбичах та Шклі, що на Яворівщині.

У неділю, 5 квітня, жива Хресна дорога відбудеться в Івано-Франковому та Рясне-І.

Служба Божа в Івано-Франковому розпочинається о 12:30, як звичайно, біля каплиці на Заліссі, а Хресна дорога вирушить лісовими пагорбами о 13:30.

У Рясне-І жива Хресна дорога розпочнеться о 17:00 від храму Свв. Верх. Апп. Петра і Павла.

Про значення для молоді живої Хресної дороги розповідає отець Андрій Коваль, СБССЙ: “Сьогодні молодь не хоче брати участі в набоженствах взагалі, а тим більше в Хресній дорозі, яка триває цілу годину. Через готування виступів зі стацій Хресної дороги ми хочемо привити молоді любов до Хресної дороги та інших страсних набоженств. Коли дитина, навіть байдужа до релігії, бере участь у живій Хресній дорозі, у неї виникає зацікавлення релігійним життям, любов до своєї церкви. Так ми притягуємо до Бога молодих людей, адже в наочний спосіб легше зрозуміти терпіння Ісуса Христа на Хресній дорозі. Водночас треба зауважити, що участь у живій Хресній дорозі – це зовсім не розвага чи якийсь концерт, усі учасники повинні насамперед застановлятися над своїми вчинками, робити постанови поправити своє життя”.

Фотографії з Хресної дороги у Новояворівську, 28 березня 2009 року Божого.