Святий Миколай – покровитель вівтарної дружини храму Свв. Верх. Апп. Петра і Павла

19 грудня 2021 р. Б. став особливим святом для хлопців-міністрантів храму Свв. Верх. Апп. Петра і Павла, оскільки цього дня вони склали приречення і віддали свою спільноту під опіку Святого Отця Миколая. Напередодні хлопці відбули дев’ятницю до свого майбутнього покровителя, а відтак в день його пам’яті настоятель о. Василь Ковпак прийняв їх до вівтарної дружини і уділив своє благословення.

Отець-душпастир звернув увагу, коли Ісус Христос проповідував в пустелі, то зібралось дуже багато людей і апостоли не мали чим їх нагодувати, тоді в Євангелії згадується хлопець, який мав 5 хлібів і 2 риби, які Господь поблагословив і нагодував усіх людей. «З латинської ministrant означає «той, який служить», «той, який покликаний служити». Подібно як євангельський хлопець послужив і за допомогою його хлібів Господь учинив велике чудо, так само і ви, хлопці-міністранти, які прислуговуватимете біля священиків, маєте наслідувати того хлопця з хлібами. Під час кожної Святої Літургії ви знаходитесь в Святая Святих – там, де відбувається Євхаристійна Жертва, в тому місці, де після слів священика: «Прийміть і їжте…» хліб стає Тілом і «Пийте з неї всі…» вино стає Кров’ю Божого Сина. А це голосить і настановляє вас як маєте себе поводити там, де, можна сказати, ви є найближче до Бога тут, на землі, біля кивоту, Святих Тайн. А ми всі сьогодні будемо молитись за вас і просити Божого благословення і опіки».

Слова приречення: «Ісусе Царю неба і землі, Ти сказав: «Дозвольте дітям прийти до Мене, бо їх є Царство Небесне». Отож і ми приходимо до Тебе і хочемо посвятити себе Тобі, щоб Ти був Царем любові цілого нашого життя. Як вірні Твої лицарі-міністранти будемо щодня молитися, часто приступати до Св. Сповіді і Св. Причастя, будемо старатися з побожністю прислуговувати біля вівтаря. Маріє, Наша Небесна Мати, і Св. Отче Николаю, наш покровителю, прийміть нас під свою опіку і провадьте до Ісуса».