20 лютого – День Героїв Небесної Сотні

20 лютого в Україні вшановують День Героїв Небесної Сотні. Цей пам'ятний день було встановлено у 2015 р. указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого: «… з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України».

Цього дня 2014 року під час Єврореволюції на Інституцій вулиці у Києві силові підрозділи режиму Януковича розстрілювали протестувальників. Усього за день було до ста жертв, яких назвали «Небесною Сотнею». О 22:17 Верховна Рада прийняла постанову «Про засудження застосування насильства, яке призвело до загибелі мирних громадян України», низка представників влади заявили про перехід на бік народу. День 20 лютого став переломним у ході подій Революції гідності та історії України.

У вівторок на традиційних парафіях під час богослужінь Священики Братства Святого Священномученика Йосафата молитимуться за Героїв Небесної Сотні та родини, які втратили своїх рідних під час Революції гідності. Заохочуємо всіх в цей день взяти участь у Богослужіннях та в молитві згадати тих, які віддали своє життя, відстоюючи права і свободу кожного українця.

За матеріалами: uk.wikipedia.org