Богослужіння в Рокитному на честь першого об’явлення Матері Божої у Фатімі

Священики Братства Святого Священномученика Йосафата запрошують взяти участь у Богослужіннях в Духовному центрі "Укранська Фатіма", що в с. Рокитне. В суботу, 13 травня, о 09:30 буде спільна молитва на вервиці та Молебень, а відтак о 10:30 - Свята Літургія. В цей день серця традиційної спільноти особливо наповняться радістю та подякою, оскільки під час урочистостей прийме облечини брат-семінарист Традиційної Духовної Семінарії Непорочного Серця Матері Божої Фатімської.

Молімось про добрі та святі покликання до стану священичого та монашого! Молімось о ласку витривання у покликанні для всіх традиційних священиків та сестер-монахинь! Молімось за поширення Святої Традиції в нашому народі та цілому світі! Молімось про мир в Україні та перемогу українського війська!

 

Перше об’явлення Матері Божої у Фатімі (Португалія)

13 травня 1917 р. десятилітня Луція та її двоюрідні дев’ятилітній брат Франциско і семилітня сестра Якинта перебували у видолинку Ірії, що належить до фатімської парафії. Діти не вміли читати, але побожно проказували вервицю.

Серед ясного сонячного дня, якраз опівдні, дітей злякала блискавка. Вони зібралися додому, але вже в дорозі осліпила їх друга блискавка; тому діти стали поспішати. Аж раптом заніміли від подиву! Що це таке? За кілька кроків перед ними на скельному дубкові сяяла ясніше сонця жінка 15-18 років. Вервиця з білих і срібних перл з хрестиком звисала з Її рук, складених на висоті грудей. Одяг її був білий як сніг і сягав аж до стіп. Жінка промовила до дітей: «Не бійтеся, Я вас не скривджу». Та діти не боялися. Першою запитала Луція: «Звідки Ви?» - «Я приходжу з неба». Луція запитувала далі: «А чого ж Ви хочете від нас?» Жінка відповіла: «Я прийшла просити вас, щоб ви приходили сюди тієї ж самої години, що сьогодні, 13 дня кожного місяця, шість разів по черзі, аж до жовтня. У жовтні скажу вам, хто Я і чого від вас хочу». Прекрасна Пані говорила далі: «Чи ви хочете віддатися Богові, чи готові ви принести будь-яку жертву та прийняти будь-яке страждання, яке Він вам зішле, як покуту за образу Божого Маєстату багатьма гріхами, щоб виблагати навернення грішників та надолужити за прокльони й усі інші зневаги Непорочному Серцю Марії?» - «Так, хочемо».

Марія просила їх щоденно побожно молитися на вервиці. Благословивши дітей, жінка віддалилася на схід.