Дитятко-Марія благословляє дітей та родини

8 вересня святкуємо Різдво Пресвятої Богородиці, прихід на землю Матері Відкупителя людського роду. Отже, в цей день наші серця особливо звертаються до Новонародженої Цариці. Нагадаємо, що у храмі Свв. Верх. Апп. Петра і Павла знаходиться унікальна фігурка Дитятка-Марії – воскова копія чудотворної фігурки з Мілана. Тому заохочуємо в такий гарний марійський день прийти до стіп Дитятка-Марії, щоб випросити Божого благословення для дітей, жінок, які ходять у блаженному стані та родин, які не можуть, але хочуть мати дітей.

Розпорядок Богослужінь: Парафія Свв. Верх. Апп. Петра і Павла, Львів, Рясне-1

 

Довідка

Історія чудотворної фігурки Дитятка-Марії починається з 1720-1730 рр., коли італійська монахиня-францисканка Ізабелла Клара Форнарі виліпила фігурку Дитятка-Марії в пелюшках і подарувала її монсеньйору Алберіко Сімонетта. Перше чудо за участю фігурки Дитятка-Марії відбулось 9 вересня 1884 р., коли хвора монахиня Джулія Макаріо, поцілувавши фігурку, одужала з тяжкої недуги. Після цього фігурка почала відновлюватися: її личко зарум’янілося, у жилах ніби запульсувала кров. Здавалося, що фігурка лежить, як жива дитинка. З 1888 р. Небесне Дитятко перебуває в Генеральному Домі Сестер Милосердя в Мілані (Італія).

Фігурку Дитятка-Марії виготовила в дар для України с. Анна з монастиря Сестер Милосердя у Мілані і 13 вересня 2009 р. Б., у свято Положення пояса Пресвятої Богородиці, у храмі Свв. Верховних Апп. Петра і Павла (Львів, Рясне-1) фігурка Дитятка-Марії вперше була виставлена для прилюдного почитання.

Відтак кожного 21 числа місяця в рясненському храмі відправляються Святі Літургії в інтенції дітей віком від 1 до 7 років, які вписані в Книгу «Улюблені діти Марії», а також священики уділяють благословення вагітним жінкам та подружжям, які не можуть, але хочуть мати дітей.

 

Молитва-бажання мати дитину

О Боже, Ти є любов, що поширюється і творить: батьківство походить від Тебе. Ми знаємо, що народження дитини покладає на нас велику відповідальність, але одночасно це є великим Твоїм даром. Тож просимо Тебе про зачаття нового життя, що стане ще одним дитям, повністю посвяченим Тобі, яке разом з нами буде завжди вихваляти Тебе. Амінь.

Дитятко-Маріє, благослови ці наші святі наміри!

 

Вервиця до Дитятка-Марії

На великих зернятках:

Дитятко-Маріє, візьми під свою опіку дітей, наші родини, тяжкохворих, засмучених і всіх тих, які з великим довір'ям очікують Твоєї допомоги.

На малих зернятках:

О Дитятко-Маріє, вислухай наші благання і зішли ласки, про які в Тебе в просимо.