21 листопада – День Гідності та Свободи

Указом Президента України від 13 листопад 2014 р. установлено щорічно відзначати 21 листопада День Гідності та Свободи: «З метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року-лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору».

2004 р. в Києві розпочалась Помаранчева революція, коли люди вийшли на Майдан, щоб протистояти несправедливості, брехні, що особливо проявились після виборів Президента України.

2013 р. 21 листопада початок Євромайдану, який перейде в Революцію Гідності, під час якої будуть вбиті невинні люди і яких згодом назвуть Небесною Сотнею.

Тому 21 листопада, коли святкуємо празник Введення в храм Пресвятої Богородиці, традиційні священики на всіх Богослужіннях, як завжди, молитимуться про пришвидшення перемоги і мир на нашій землі. Заохочуємо усіх вірних спільно віддати в опіку Богородиці кожного українського воїна, який на передовій боронить нашу Неньку Україну. І в цей день обов'язково згадаймо і помолімось за Небесну Сотню і всіх, які віддали своє життя, захищаючи українську землю в наші дні та у всі часи.