Приготуймо дари свого серця для Божого Дитятка

До кожного великого свята Мати-Церква готує своїх дітей через спеціальний час, такий як предпразднество, а до особливо великих свят – через піст. В середу, 15 листопада, розпочався різдвяний піст або Пилипівка, який готує нас до Різдва Христового. 

В нашому народі був і є гарний звичай, коли мама з новонародженою дитиною після пологового будинку повертається додому, то сусіди, рідні та близькі відвідують та приносять дари, щоб матеріально підтримати сім’ю. І у Вифлеємі ми побачимо пастухів та царів, які прийшли скласти дари Новонародженому Ісусику. Тому і кожен з нас має протягом цього різдвяного посту, підготувати дари, щоб принести їх до Вифлеємської гроти. Звичайно, що Господу Богу не потрібні речі матеріальні, але Він прагне нашого серця. А чи воно готове скласти дар Божому Дитятку, чи воно готове прийняти Ісуса?

В Україні війна, гинуть невинні люди, воїни, багато перебувають в полоні, є безвісти зниклі, поранені, сироти, вдови, багато страждань по всій нашій землі. Тому зараз, як ніколи, маємо просити Дитятка-Ісуса, щоб та Вифлеємська пісня, яку Ангели будуть співати: «Слава во вишніх Богу і на землі мир людям доброї волі» була почута і Господь Бог послав мир на нашу багатостраждальну Батьківщину.

Щоб допомогти кожному в цій духовній підготовці, традиційні священики щодня провадитимуть ранкові набоженства та даватимуть передріздвяні науки в храмі Свв. Верх. Апп. Петра і Павла. Протягом Богослужінь можна приступити до Св. Сповіді. Всі охочі також зможуть єднатись через Інтернет-радіо згідно розпорядку*:

05:30 – Ранішні молитви. Вервиця.

06:15 – Служба Божа при свічках. 

17:30 – Виставлення Святих Тайн. Вервиця.

18:00 – Служба Божа. Благословення Святими Тайнами.

20:00 – Вервиця. Вечірні молитви.

* Прохання щопонеділка перевіряти розпорядок на сторінці Парафія Свв. Верх. Апп. Петра і Павла, Львів, Рясне-1, оскільки можливі незначні зміни.