Дні особливих молитов про мир

Щороку 1 січня відзначають День всесвітніх молитов про мир. Це міжнародне свято було започатковане Папою Павлом VI і вперше відзначено у 1968р.  А вже 17 грудня 1969 р. це свято було проголошено Генеральною Асамблеєю ООН офіційним і отримало назву як Всесвітній день миру.

Цього дня католицькі понтифіки та священики звертаються до віруючих з посланнями миру та закликають пробачити своїх ворогів і припинити всіляку ворожнечу в усьому світі. Вони наголошують на тому, що кожен має взяти відповідальність за внесок у справу миру. Водночас віруючі моляться та закликають Бога послати мир на Землю і припинити всі кровопролитні війни.

В такий тривожний і страшний час, який сьогодні переживає наш народ, священики Братства Святого Священномученика Йосафата заохочують до особливої молитви про мир в Україні та в цілому світі напередодні Дня всесвітніх молитов про мир. В час, коли практично вся католицька спільнота світу вшановує Новонароджене Дитятко-Ісус, і значна частина українських християн ще в очікуванні цього торжества, маємо просити Марію та Її Сина, щоб принесли мир на нашу землю. Постарайтесь, щоб кожна сім’я взяла участь у Службі Божій про мир і всі приступили до Святих Тайн. Бо хто може закрити від куль та ракет наше небо, наші домівки і нашу землю та принести мовчання зброї, як не Датель і Князь миру? Але, щоб отримати, треба просити, просити і просити!

В храмі Свв. Верх. Апп. Петра і Павла (м. Львів, Рясне-1) із середи по п’ятницю (28 - 30 грудня 2022 р. Б.) Богослужіння про мир відправлятимуться згідно розпорядку :

12:00 – Виставлення Святих Тайн. Служба Божа. Адорація.

15:00 – Служба Божа. Адорація.

18:00 – Служба Божа. Благословення Святими Тайнами.

Царице миру і Царице України, молися за нами!

Святе Дитятко-Ісусе, спаси Україну!

За матеріалами: uk.wikipedia.org