Марійська акція "Витягни тернину з Серця Марії"

Кожна людина у своєму житті звертається до Матері Божої, щоб випросити для себе ті чи інші ласки – здоров’я, вирішення проблем, благословення на навчання чи якусь працю. Так виходить, що кожного разу, коли звертаємось до Марії, робимо це для задоволення власних потреб чи збагачення…

Непорочне Серце Матері Божої Фатімської

Непорочне Серце Марії

Кожна людина у своєму житті звертається до Матері Божої, щоб випросити для себе ті чи інші ласки – здоров’я, вирішення проблем, благословення на навчання чи якусь працю. Так стається, що кожного разу, коли звертаємось до Марії, робимо це для задоволення власних потреб чи збагачення… Але чи можуть бути наші звертання до Марії не тільки егоїстичними? Без сумніву, так! Особливо, коли можемо користуватися тими об’явленнями Матері Божої, що є нині дуже актуальними для кожної людини, родини, держави.

Фатімська таємниця

Останнім об’явленням, яке Вселенська Церква визнала правдивим, є об’явлення у Фатімі. Що ж хотіла сказати Мати Божа людству, об’являючись трьом дітям – Луції, Францішку і Якинті? Багато людей знає про те, що Богородиця просила молитися на вервиці, жертвувати молитви за навернення грішників, щоб рятувати їхні душі. Відомо, що Мати Божа дала три таємниці. Про третю таємницю знаємо тільки, що при кінці світу буде велика апостазія віри, якщо людство не скористається тими останніми середниками, які дає Мати Божа.

Апостазія – це відступництво від віри, коли людина не визнає ті чи інші правди віри. Мати Божа Фатімська попереджає нас про те, що буде великий упадок. Як же ж відбуватиметься ця апостазія? Християнин-католик повинен знати, що єдиноспасаючою є тільки Католицька Церква. І хто свідомо не хоче до неї вступити чи в ній перебувати, тому загрожує втрата душі. Статистика говорить, що Європа поступово стає мусульманською, це означає, що людство втрачає віру і йде до апостазії, про яку говорила Мати Божа. Існують пророцтва про те, що навіть Рим втратить віру. І це ми бачимо на власних очах: християнство занепадає, люди масово вступають у секти, є загрози загибелі багатьох народів через втрату віри.

Господь Бог про все це наперед знав і у 1917 році послав Матір Божу, щоб застерегти, вберегти людство від тої заглади (загибелі). Найголовніше, про що просила у Фатімі Богородиця, – це винагороджуючі Святі Причастя у перші суботи місяця в намірі винагороди Її Серцю. Мета цього набоженства – вберегти людей від вічної загибелі через Непорочне Серце Пречистої Діви Марії. На жаль, людство відкинуло той останній лік, що був даний у вигляді набоженства перших субот місяця. Мати Божа попереджала, якщо не приймуть це, то буде страшна Друга світова війна. І в 1939 році на небі протягом чотирьох годин над цілою Європою було полярне сяйво. Ніхто з дослідників не міг дати пояснення цьому явищу, тільки сестра Луція сказала, що це знак початку Другої світової війни, коли Бог буде карати людей за те, що не почули голосу Матері Божої у Фатімі і не скористалися з тих середників спасіння, що Вона дала.

Суть Фатімських об’явлень у тому, щоб у світі встановити Набоженство до Непорочного Серця Матері Божої, щоб практикувалися перші суботи місяця, винагороджуючі Сповіді і Святі Причастя в намірі винагороди Непорочному Серцю Матері Божої за всі зневаги, які Воно зазнає. Хто відбуває це набоженство, той співпрацює з Марією в одному намірі та отримує від Неї великі ласки.

Набоженство п’яти перших субот місяця

Чому власне п’ять перших субот місяця? Мати Божа у Фатімі показувала трьом дітям Своє Непорочне Серце, обвите терновим вінком. А тим колючим терням є зневаги і блюзнірства, які люди завдають Непорочному Серцю Пречистої Діви Марії. Їх є 5 видів, через які Господь Бог не приймає грішників до Неба, бо вони ображають Його Улюблену Матір. Уявімо собі, якщо би хтось плюнув нашій мамі в обличчя, ми б справедливо обурилися. Так само Син Божий, який найбільше любить свою Матір, не може терпіти такі зневаги.

5 способів зневаги і блюзнірства на Непорочне Серце Марії:

1) проти Непорочного Зачаття Марії. Ніхто, крім Католицької Церкви, не визнає Непорочне Зачаття Богородиці;

2) проти Її Дівицтва. Протестантські секти кажуть, що Марія після народження Сина Божого стала жінкою, а не залишилась Дівою;

3) проти Її Божого Материнства. Люди не визнають Марію за Матір всіх людей;

4) блюзнірства тих, які вкладають у серця дітей зневагу, погорду і навіть ненависть до Непорочної Діви Марії;

5) зневага Марії безпосередньо в Її святих образах (наприклад, виготовлення і використання носових хустинок чи килимів з зображенням Матері Божої).

Зауважмо, під ці зневаги підпадають усі люди, які не є в Католицькій Церкві – від православних до протестантських сект, євреїв, мусульманів, буддистів. Але навіть серед католицького духовенства є байдужість до об’явлень Матері Божої у Фатімі. Майже ніхто зі священиків нині не говорить про ці об’явлення, про набоженство перших субот місяця, про молитву на вервиці і т. д. І це є також зневажання Матері Божої.

Серце Марії затріумфує

Святі говорили, що особливо наприкінці світу Бог покаже велич Марії. Невірні будуть навертатися через Матір Божу, хоч один день, але Марія буде тріумфувати в Росії. Багато хто каже, що це навернення вже відбулося, коли розпався Радянський Союз. Але навернення повинно бути духовним, а не політичним, і воно відбудеться тоді, коли православні зрозуміють свій блуд і навернуться в лоно Св. Католицької Церкви.

Рятуймо грішні душі разом з Марією

Навернення людей має статися через винагородження за зневаги Непорочному Серцю Матері Божої. Тій людині, яка винагороджує Марії через Сповідь та Святе Причастя, Бог дає ласку навернення, не гнівається на неї через її упадки. Через Набоженство ми співпрацюємо з Марією у справі спасіння грішних душ. Можемо сказати, чого варта наша молитва в цьому світі, адже нас є мало, а потребуючих душ так багато, але коли ми вкладаємо нашу малу нужденну молитву у руки Богородиці, то вона стає великою. І через ту горстку людей, які відмовляють Набоженство перших п’яти субот місяця, Мати Божа рятує тисячі людей.

Непорочне Серце Марії – це найцінніший та останній дар Бога для людини. І якщо ми відкинемо його, то наш Отець Небесний прийде вкінці світу як Справедливий Суддя судити живих і мертвих.

Як діти Марії, ми повинні практикувати Набоженство до Її Непорочного Серця. Тому о. Андрій Коваль (СБССЙ) започаткував Марійську акцію “Витягни тернину з Серця Марії”. Її суть – впродовж п’яти місяців в намірі винагороди Найсвятішому Серцю Матері Божої сповнити такі три умови: 1) Сповідь і Святе Причастя; 2) молитва на вервиці; 3) протягом 15 хвилин розважати про таємниці вервиці.

Детальніше: сповідь може відбутися не тільки у саму суботу, але і раніше, але перед сповіддю треба постановити: приступаю до святої тайни сповіді з наміром винагородити Непорочному Серцю Матері Божої за всі зневаги, які Воно зазнає від цілого світу. У тому ж намірі прийняти Святе Причастя та відмовити вервицю. Про розважання: виокремити кілька таїнств з 15 і протягом 15 хвилин ніби перебувати у присутності Матері Божої, згадуючи її життя, вчинки, щоб почерпнути якнайбільшу з них науку. І той, хто безперестанку протягом п’яти місяців буде відмовляти це Набоженство, витягне з Серця Марії одну тернину.

Акція передбачає, що ми можемо також інших заохотити відмовляти це набоженство – родичів, друзів, знайомих. Коли заохочуємо дорослих, то треба, щоб людина відбула першу суботу і мала намір відбути інші, а коли дітей, то треба пильнувати їх протягом усіх п’яти місяців, чи дотримуються вони усіх умов. Залучати інших можна аж до жовтня. Ті люди, які в силу поважних обставин у суботу не можуть вислухати Святу Літургію, можуть це зробити в неділю після першої суботи, але коли це не є зловживанням. Якщо маємо можливість і в церкві відправляють Службу Божу, то зобов’язані приходити в перші суботи, так як казала Мати Божа. У першу тернину ми повинні вписати своє ім’я, прізвище та місце проживання, а в наступні лише імена та прізвища тих, яких заохотили до практикування цього набоженства.

Марійська акція триває з травня по жовтень. У жовтні усі, хто брав у ній участь, повинні віддати листочок з тернинками будь-кому зі священиків Братства святого священномученика Йосафата, щоб можна було підрахувати, скільки тернин вдалося витягнути з Серця Марії. Той, хто витягне найбільше тернин або більше десяти, отримає подарунок. Участь в акції можуть взяти також усі, хто не належать до традиційних парафій. У жовтні треба буде надіслати листочок з намальованими тернинками на адресу Духовної Семінарії Непорочного Серця Матері Божої Фатімської (м. Львів, вул. Грінченка, 14а).

Інформація для відвідувачів сайту Братства: тут ви можете завантажити буклет з намальованими тернинками і короткими умовами участі в акції. Запрошуємо долучатися до Марійської акції, щоб разом рятувати душі бідних грішників. Заповнений буклет з Вашим іменем, прізвищем та місцем проживання до жовтня можна надіслати на електронну адресу сайту Братства святого священномученика Йосафата

Мати Божа обіцяла, що ті, хто виконує і поширює це набоженство, будуть, як квіти у небі, яких Марія принесе до Божого престолу. Для нас є незрозумілим, як за практикування та поширення набоженства ми можемо стати понад святими у Небі і бути близько біля Престолу самого Творця. Багато людей кажуть: неможливо стати святим, але Мати Божа дає ласку стати більшими від святих, практикуючи це набоженство і ревно заохочуючи до нього інших. Скористаймося з цієї ласки доброї нашої Небесної Неньки…