Ісусе, ми непохитні у Тобі!

6 червня 2006 р. Б. о 12.00 близько 700 вірних Св. Унійної Традиції УГКЦ (хоч офіційна преса та телебачення, які висвітлювали цю подію, подали значно меншу цифру) зібралися під стінами Львівської обласної державної адміністрації та обласної ради народних депутатів на молитовне стояння, протестуючи проти показу на екранах України відверто антихристиянського фільму "Код да Вінчі".

"... плюс черниці та ченці" — так у притаманному для багатьох ЗМІ легковажному тоні зауважив "Високий Замок". Не плюс, кажемо ми, а на чолі. Саме так: на чолі цієї акції були традиційні священики наших церков, а також традиційні сестри-монахині ЧСВВ Провінції Божого Милосердя і семінаристи Традиційної Семінарії Непорочного Серця Матері Божої Фатімської. Активну участь узяли члени громадської організації "Комітет із захисту Святої Унійної Традиції УГКЦ "Щит Святої Унії".

Було зачитане Звернення до Президента України Віктора Ющенка та голови Львівської облдержадміністрації Петра Олійника з вимогою заборонити демонстрацію цього ганебного кінофільму, який посягає на саме Божество нашого Спасителя Ісуса Христа, отруюючи брехнею та цинізмом особливо молоді не утверджені у християнській вірі душі.

До молитовного пікету, який тривав дві години, вийшов голова Львівської облради Мирослав Сеник. Він із розумінням поставився до тривог і почувань вірних. У своєму короткому слові (було помітно, що йому небайдужа ця справа) Мирослав Сеник наголосив на непростому характері проблеми, з гіркотою пославшись на недосконалість українського законодавства, яке уникає згадки про основоположність християнських засад у житті нашої держави. Він прийняв з рук о.Василя Ковпака "Звернення", пообіцявши ознайомити з ним депутатів, а також передати його Президентові.

Акція супроводжувалася співом Марійських пісень, молитвами на Св. Вервиці до Матері Божої Фатімської, до Божого Милосердя. Був відправлений Молебень до Найсвятішого Серця Ісуса.

Плакати і гасла в руках вірних привертали увагу перехожих, багато з них приєднувалися до молитовного стояння, а також ставили свої підписи під "Зверненням", яке закликає владу припинити демонстрацію в Україні фільму "Код да Вінчі" — цього воістину замовлення з пекла.

На сьогодні зібрано понад 10 тисяч підписів, і їх збір триває.

Фоторозповідь про акцію молитовного стояння — у наступному числі журналу.

Власна інформація

 

Диявол — наш невблаганний ворог. Він веде з нами боротьбу. Ми не дбаємо стільки про наше спасіння, скільки він – про нашу загибель… Диявол багато нам обіцяє, але не для того, щоб нам дати, а щоб від нас взяти.

(св. Іван Золотоустий, Гомілія ІЗ, на Mm.4:1)

 

Президентові України
ЮЩЕНКОВІ В.А.

Копія: Голові Львівської обласної
державної адміністрації
ОЛІЙНИКОВІ П.О.

Парафіяни УГКЦ церков:
1. Свв. Верховних Апостолів Петра і Павла
(м. Львів, Рясне—1)

2. Господнього Вознесіння
(смт. Івано-Франкове Львівської обл.)

3. Пресвятої Євхаристії
(м. Львів, Рясне—2)

4. Святої Мучениці Параскевії
(смт. Шкло Львівської обл.)

5. Різдва Матері Божої
(с. Верещиця Львівської обл.)

Комітет із захисту Святої Унійної Традиції
УГКЦ "Щит Святої Унії"

 

ЗВЕРНЕННЯ

ХРИСТИЯНСЬКИЙ СВІТ У НЕБЕЗПЕЦІ!

Слава Ісусу Христу!

Пане Президенте!

У травні 2006 р. Б. в багатьох країнах світу (близько 70), в тому числі і в Україні, розпочалася демонстрація фільму, знятого за однойменним романом Дена Брауна "Код да Вінчі", який здобуває шалену популярність серед глядачів і за касовими зборами перевищує усі показники прокату. Так, наприклад, в Італії (за повідомленнями ЗМІ) в перший день показу цієї стрічки в каси кінотеатрів надійшло близько 2 млн. євро. Водночас, чимало християн з великою завзятістю виступають проти демонстрації фільму, бо він за своїм змістом є брутальним втручанням в основи християнського віровчення, перекручує правди і догми Святої Віри, Канонічні Євангелія, яким близько 2000 літ. Чим цей фільм так приваблює і захоплює глядача? Автори книги і кінофільму стверджують, що Марія Магдалина була жінкою Ісуса Христа і мала з Ним дітей (принаймні доньку Сару, яку народила в Єгипті, звідки нібито і бере початок Христовий рід…).

Такі твердження є повною нісенітницею і безглуздям, бо, за визнанням Церкви, Марія Магдалина належить до перших свідків Христового Воскресіння і першою про цю подію сповістила Святих Апостолів.

Як бачимо, цей фільм за своїми домислами і брехнею перевищує єретиків і сектантів, паплюжить нашого Спасителя та Його Святу Церкву, посягає на саме Божество Ісуса Христа, а також на свободу віросповідання, підкопуючи Христову віру.

Весь час нас непокоїть думка: "Чому ряд держав — Сирія, Ліван, Йорданія, Єгипет та інші — заборонили показ цього фільму, а наша держава — ні?" Якщо влада України на всіх її рівнях погоджується з руйнацією Христової віри у душах як молодих, так і старших людей, то ми, вірні Христової Церкви, 6 червня 2006 р.Б. на площі перед Львівською облдержадміністрацією проводимо акцію молитовного стояння, якою засвідчуємо свій протест проти демонстрації ганебної кінострічки "Код да Вінчі".

Пане Президенте!

Звертаємося до Вас як до християнина і обранця народу та гаранта Конституції України з настійною вимогою: в силу своєї влади і авторитету заборонити показ фільму "Код да Вінчі" у нашій державі, бо він є екранізованою розправою і наругою над Божим Сином — Ісусом Христом — Відкупителем усього світу. Таким чином Ви можете порятувати від розпачу і духовного упадку не одну християнську душу.

Віримо, сподіваємося і очікуємо найближчим часом, що Ви як Президент християнської держави України відповідним чином відреагуєте своїм рішенням на наше "Звернення".

6  червня 2006 р.Б.

м. Львів

Підписи голів парафіяльних рад
вище перелічених
церковних громад
та Комітету
"Щит Святої Унії"